close
menu

Genom Uppsala universitets etablering på Gotland har nya kontaktytor öppnats mellan akademi och lokalt näringsliv. Campus Gotland har en uttalad hållbarhetsprofil inom både forskning och utbildning inom en rad olika ämnen. Här ger vi några exempel på hur studenter och forskare har skapat konkret nyt...

Läs mer

Cementtillverkning står globalt för 5-7 % av koldioxidutsläppen. Samtidigt går byggandet av både bostäder och infrastruktur på högvarv, och allt detta kräver cement. Cementa har satt offensiva mål för att minska sin miljöpåverkan och vill vara en föregångare i hela branschen, inte minst i Slite. Men...

Läs mer

Varmt välkomna att besöka årets utställare! Här finns en mix av företag, organisationer och olika projekt som just nu är aktuella.


ÅF infrastructure

Fenomenalen

YrkesAkademin YH

PE |Teknik & Arkitektur

Teknikcollege

Vuxenutbildningen Region Gotland

Röda Korset Gotland 

TRR TRYGGHETSRÅDET

Avonova Hälsa AB...

Läs mer

Klimatet och kapitalet sitter i samma båt!

Den rekordvarma sommaren 2018 blev klimathotet verklighet när torkan var så lång och allvarlig att många längtade efter regn på semestern.

Ett stort antal svenska företag insåg samtidigt att de är tvungna snabbt förändra sin verksamhet för att inte fortsätta bidra till ökade utsläpp. Det behöver inte vara så svårt som man kan tro, och dessutom är det ganska lönsamt. Det vet Per, som studerat ämnet i över tio år....

Läs mer

Psykisk hälsa är Sveriges absolut viktigaste tillgång för en hållbar samhällsutveckling. Trots den kännedomen ökar sjuktalen och kostnaderna med dem. Vi behöver nya sätt att närma oss detta problem, nya samarbeten, metoder, lösningar: vi behöver ett mind shift.


Läs mer

Genom sin inkluderande ledarstil har hon radikalt förbättrat sitt bolags arbete kring jämställdhet och mångfald.

Azita Shariati föreläser om ledarskap och har även skrivit en bok i ämnet med titeln Hela bilden. Hållbart ledarskap och mångfald, där hon själv beskriver sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda....

Läs mer

FN:s tidigare vice generalsekreterare. Jan Eliasson inleder dagen och denna treårssatsning som Företagardagen nu gör med fokus på FN´s 17 globala mål. 9:30 finns möjligheter för publiken att ställa frågor till Jan.

Läs mer

Globala utmaningar, vilken skillnad kan en ö i Östersjön göra och spelar det någon roll? Välkomna att lyssna till Moa Lilja (VD och handlare ICA Maxi Visby) och Kerstin Lindvall (Chef Corporate Responsibility ICA Gruppen) som pratar om utmaningarna, från FN skrapan i New York till Visby.

Föreläsare: Moa Lilja och Kerstin Lindvall...

Läs mer

Vi fortsätter resan mot en klimatneutral färjetrafik till och från ön. Med nya fartyg som drivs med LNG, möjlighet till biogas och ständiga förbättringar ombord. Tillsammans kan vi arbeta för att Gotland ska förbli världens bästa ö att leva och verka på – året runt.

Välkommen att lyssna ill Daniel Pantzarfelt, hållbarhetsansvarig på Destination Gotland!...

Läs mer

En ny regional utvecklingsstrategi (RUS) tas just nu fram med sikte på 2040. Hur ligger Gotland till, vad säger nulägesanalysen? Vilka är utmaningarna och möjligheterna?

Föredragshållare är Anette Jansson, projektledare för RUS, Region Gotland

Koppling till globala mål:

Nr 3 God hälsa och välbefinnande
Nr 5, 10 Jämställdhet och jämlikhet
Nr 9 Hållbar industri, innovation och infrastruktur
Nr 12 Hållbar konsumtion & produktion
Nr 6, 14 Rent hav och sanitet för alla, hav och marina resurser
...

Läs mer

Tack vare Företagardagens partners kan dagen genomföras och ha ett exklusivt innehåll som bidrar till utveckling, dialog och inspiration för Gotlands bästa.